Mjuk pepparkaka med apelsin och himmelsk chokladglasyr

Mjuk pepparkaka med choklad
Smaksätt din mjuka pepparkaka med apelsin och bred på en ljuvlig chokladglasyr – jättegott! En lättbakad julkaka som alla tycker om.
Annons
Mjuk pepparkaka med choklad
Piffa upp din mjuka pepparkaka med en himmelskt god chokladglasyr! Foto: Pontus Ferneman

Mjuk pepparkaka med chokladglasyr recept

12–14 bitar
50 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
skalet av 1 apelsin
½ dl pressad apelsinsaft
2½ dl vetemjöl
¾ tsk bikarbonat
1 msk mald kanel
2 tsk mald ingefära
1 tsk mald kryddnejlika
1 dl gräddfil

Chokladglasyr
¾ dl vispgrädde
75 g mörk choklad, hackad
50 g ljus choklad, hackad

Garnering
apelsinskal

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Smält smöret. Ta kastrullen från värmen. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt apelsinskal och -saft.

2. Blanda mjöl, bikarbonat och kryddor. Vänd ner det i smeten växelvis med smöret och gräddfilen. Häll smeten i en smord och bröad hålform, ca 1½ liter.

3. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 50 min. Låt svalna.

4.  Chokladglasyr: Låt grädden bara precis koka upp. Ta från värmen. Tillsätt chokladen, rör runt. Låt svalna och tjockna till lite innan den ringlas på kakan. Garnera med strimlade apelsinskal.

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons