Mjuk pepparkaka med citronglasyr

Mjuk pepparkaka med citronglasyr
Mjuk pepparkaka i sin allra bästa form! Toppa med en läcker glasyr och lingon.
Annons

Mjuk pepparkaka med glasyr – recept

10 bitar
75 g smör
2 msk pepparkakskrydda
1 1/2 dl filmjölk
5 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1/2 dl rårörd lingonsylt

Glasyr:
2 1/2 dl florsocker
1/2 äggvita, ca 1 msk
1 tsk pressad citronsaft
lingon

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smält smöret tillsammans med pepparkakskrydda i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör i filmjölk.
3. Vispa ägg, socker och vanilj- socker riktigt pösigt, gärna med elvisp. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med smörblandningen. Rör ner lingonsylt.
4. Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer 1½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen, 40 minuter. Låt svalna.
5. Glasyr: Vispa samman flor- socker, äggvita och citronsaft. Glasera kakan. Garnera med lingon.

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons