Mjuk pepparkaka med lingon

Mjuk pepparkaka
Annons

Mjuk pepparkaka

12–14 bitar
125 g smör, mjukt
2½ dl farinsocker
2 stora ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk malen kanel
2 tsk malen ingefära
1 tsk malda kryddnejlikor
1½ dl gräddfil

Glasyr och garnering
2 dl florsocker
ca 1 msk äggvita
lingon

Annons

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Rör smör och farinsocker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.

2. Blanda mjölet med bakpulver och alla kryddor. Rör ner det i smeten växelvis med gräddfilen.

3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1½ liter.

4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min. Låt svalna.

5. Glasyr & garnering: Vispa glasyren och häll den över kakan. Låt stelna. Garnera med lingon.

 

Läs mer

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons