Mjuka mandelkakor med vinbär

Mjuka mandelkakor med vinbär
Mjuka och saftiga mandelkakor med vinbär. Sött och syrligt i en perfekt kombination som är svår att motstå!
Annons
Goda mjuka mandelkakor med röda vinbär.
Kakorna är goda som de är och gör sig också bra som bakelser med vispad grädde och bär på toppen. Foto: Olof Abrahamsson

Recept Mjuka mandelkakor

16 st
35 min

Ingredienser:
300 g mandelmassa
150 g mjukt smör
3 ägg
1/2–1 citron, rivet skal
ca 16 små klasar röda vinbär

Garnering:
ca 3/4 dl kokos

Gör så här:

1. Riv mandelmassan, rör ner smöret och de lätt vispade äggen. Tillsätt citronskal.

Annons

2. Häll smeten i mazarinformar och tryck ner repade vinbär. Grädda i 175°, 16–20 min. Låt svalna.

3. Kakorna kan med fördel serveras som bakelser med vispad grädde och bär på toppen.

Ljuvligt enkelt.

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons