Söta cupcakes med morot

morotsmuffins-med-frosting-recept
Baka söta små cupcakes med riven morot i smeten. Extra 
festliga blir de med en krämig frosting och läckert syltade morotsstrimlor på toppen!
Annons
morotsmuffins-med-frosting-recept
Morotsmuffins med frosting och syltade morötter – ljuvligt goda vackra bakverk.

Morotsmuffins med frosting – recept

• 12 st

Annons

2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk malen kanel
2 tsk vaniljsocker
½ dl rapsolja
3 dl finrivna morötter
2 dl vetemjöl

Annons

Frosting
50 g rumstempererat smör
200 g naturell cream cheese
7 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk pressad citron

Syltad morot
4 dl vatten
1 dl strösocker
1 msk pressad citron
1 stor morot

Annons

1. Syltad morot: Blanda vatten, socker och pressad citron i en glasburk. Skala moroten och skär i tunna remsor med hjälp av en potatisskalare. Lägg remsorna i burken och låt stå i minst 4 timmar, gärna 1 dygn, i kylen.
2. Sätt ugnen på 175°. Sätt muffinsformar i en muffinsplåt.
3. Mixa ägg, socker, bikarbonat, bakpulver, kanel och vaniljsocker i en matberedare. Tillsätt olja, rivna morötter och sist mjölet.
4. Fördela smeten i formarna och grädda i ugnen i 20 minuter. Låt muffinsen svalna i muffinsplåten.
5. Frosting: Vispa samman alla ingredienserna till en slät kräm.
6. Fördela frostingen på de kalla muffinsen. Låt den syltade moroten rinna av ordentligt och toppa med den. Servera muffinsen inom två timmar.

Tänk på att den syltade moroten kräver minst fyra timmar i kylen!

Av Mette Ankarloo
Bild: Ralph Månsson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons