Morotssoppa med limecrunch

Morotssoppa
Annons

Morotssoppa

Rostad morotssoppa

 2 pers  40 min

400 g morötter
1 tsk havssalt
1 msk sesamolja
3 dl vatten
3 dl cashewnötsmjölk
1/2–1 krm cayennepeppar
1 vitlöksklyfta
1 msk konc grönsaksfond
salt och peppar

Annons

Limecrunch

2 msk cashewnötter, naturella
finrivet skal av 1 lime
2 msk finhackad gräslök

1. Sätt ugnen på 200°. Skala morötterna och skär i mindre bitar. Lägg på en plåt eller i ugnsform, salta och ringla över sesamoljan.
2. Rosta morötterna i ugnen i ca 20 minuter tills de är mjuka och fått en lätt ljusbrun färg. Mixa morötterna med en stavmixer. Tillsätt vatten, cashewnötsmjölk och cayennepeppar. Pressa ner vitlöken.
3. Låt koka upp och tillsätt grönsaksfonden, smaka av med salt och peppar.
4. Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna i 1–2 minuter tills de har en fin färg. Hacka dem grovt och lägg i en skål. Blanda med limeskal och gräslök.
5. Servera soppan riktigt varm tillsammans med limenötterna.

Svårt hitta cashewnötsmjölk?

Soppan blir god även med kokosmjölk, i stället för cashewnötsmjölk.

Fler goda soppor!

Av Maja Rehwin Bild: Ralph Månsson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons