Morsdagsmeny med frisk mango och lax

Morsdagsmeny med frisk mango och lax
Fiskbiffar med glasnudlar på asiatiskt vis. Hallonswirl med len grädde. I allt ingår frisk mango. En vårlig meny till mors dag!
Annons
meny med mango
TIPS! Uteslut koriandern ur fiskbiffarna om du eller dina gäster inte gillar den kryddan.

Fiskbiffar med mango- och spenatnudlar
4 portioner
Fiskbiffar:
400 g torsk
200 g lax
2 ägg
2 msk ströbröd
1/2 dl majonnäs
2 msk finhackad koriander
1 tsk finhackad röd chili
1 tsk salt

Mango-och spenatnudlar:
200 g glasnudlar
50 g färsk spenat
200 g mango i bitar
4 salladslökar
1 dl cashewnötter

Annons

Dressing:
2 lime
3/4 dl japansk soja
3 msk fisksås
2 tsk sesamolja
2 msk honung
1 riven vitlöksklyfta
3 cm skalad, riven ingefära
Koka nudlarna enlig anvisningarna på förpackningen.
Gör dressingen: Skrubba limen i hett vatten, riv skalet och pressa saften. Vispa ihop med resten av ingredienserna. Blanda allt.
Häll dressingen över nudlarna. Ställ åt sidan.
Skär fisken i mindre bitar.
Lägg äggen, ströbröd, majonnäs, koriander, chili och salt i en skål och blanda. Låt stå i 10 minuter.
Tillsätt fisken och mixa.
Hetta upp en stekpanna med smör eller olivolja i och klicka i lagom stora skedar av fisksmeten till biffar.
Stek ett par minuter på varje sida tills biffarna är genomsteka.
Hacka spenaten grovt, strimla salladslöken. Blanda ner i nudlarna.
Skala mangon och skär den i bitar och blanda med nudlarna.
Toppa med cashewnötter.

Vintips! Steinschaden, Grüner Veltliner, (4320) Österrike, 79 kr

M�tt med Mango

Mango- och hallonswirl
3-4 portioner

2 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
2 msk florsocker
1/2 tsk äkta vaniljpulver
150 g mango i bitar
150 g hallon, frysta eller färska
ev lite färsk mynta

Vispa grädden löst, tillsätt crème fraiche, florsocker och vaniljpulver och vispa krämigt.
Varva krämen med mango och hallon i fyra glas, avsluta med hallon och toppa eventuellt med lite mynta.

Recept: Åsa Swanberg
Foto: Ludvig Swanberg

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons