Mozzarella- och tomatgratinerad kyckling

Mozzarella- och tomatgratinerad kyckling
Mozzarella, soltorkade tomater och basilika. Den här kycklingen känns Italien! Se det enkla receptet och duka upp till en ny favorit till middag.
Annons
Tomat, basilika och mozzarella är en pålitlig kombination. Toppen, som här, till kycklingfilé.

● 2 pers ● ca 30 min

Mozzarella- och tomatgratinerad kyckling – recept

2 kycklingfiléer à 150 g
salt och peppar
1 msk torkad dragon
1 burk körsbärstomater, ca 400 g
1 tsk chiliflakes
1 tsk torkad basilika
1 mozzarellaboll, 150 g
8 soltorkade tomater i olja

Servering

svarta oliver
ev kokt pasta
1. Sätt ugnen på 225°. Bryn och stek kycklingfiléerna nästan helt färdiga i en panna med olja, ca 15 minuter. Krydda med salt, peppar och torkad dragon.
2. Blanda körsbärstomaterna med chiliflakes och basilika. Salta och peppra. Lägg upp dem i en mindre ugnsfast form.
3. Skär mozzarellan i skivor. Skär 4 snitt i varje kycklingfilé. Fördela mozzarellan och de soltorkade tomaterna i skårorna. Lägg filéerna ovanpå tomaterna i formen. Ställ in i ugnen och gratinera i ca 10 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.
4. Servera kycklingen med oliver och gärna kokt pasta.

Annons

Bild: Ralph Månsson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons