Mustig minestrone med savoykål och pestotopping

Mustig minestrone med savoykål och pestotopping
Soppa är perfekt vardagsmat. Testa en smakrik och mumsig minestrone!
Annons
Minestronesoppa
Foto: Erik Karlsson

Minestronesoppa med savoykål och kidneybönor

4 personer
1 gul lök
3 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
2 stjälkar selleri
2 morötter
2 msk tomatpuré
1 burk hela tomater, 400 g
1 1/2 liter vatten
3 grönsaksbuljongtärningar
1 lagerblad
200 g gröna ärter
1/2 liter strimlad savojkål
150 g makaroner eller annan pasta
250 g kidneybönor, sköljda
Servering:
1 dl pesto, färdig på burk
parmesanost

Annons

1. Skala och hacka löken och stek den glansig i en tjockbottnad kastrull med olja.
2. Tillsätt skalad och hackad vitlök, strimlad selleri, skalade och skivade morötter, tomatpuré, tomater, vatten, buljongtärningar och lagerblad, och låt koka 10 minuter.
3. Tillsätt ärter, strimlad savojkål och pasta, och koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Tillsätt sköljda kidneybönor när 3 minuter återstår av pastans koktid. Servera med en klick pesto och riven parmesanost.

Recept: Janet Gustavsson

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons