Mumsig minipavlova med lime curd och apelsin – recept

Mumsig minipavlova med lime curd och apelsin – recept
Minipavlova eller maränggrotta – fyll den med lime curd. Det ger en fräsch och härlig smakbrytning. Toppa med skivad apelsin eller klementin.
Annons
Gör egna minipavlovor av maräng och fyll med lime curd.
Fyll minipavlovan med färdigköpt lime curd om du inte har tid att göra egen. Foto: Olof Abrahamsson

Maränggott – minipavlova  med limecurd – recept

10–12 stycken
1 timme + eftertorkning

3 äggvitor
1 3/4 dl socker

Limecurd
1 dl pressad lime
3 äggulor
1 ägg
2 dl socker
100 g rumstempererat smör

Garnering
1 lime, skal
5–6 klementiner, eller 3–4 apelsiner
ev mynta

Annons

Gör så här
1. Sätt ugnen på 150°. Vispa äggvitorna till skum, tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning till blankt, fast skum. Spritsa eller klicka ut marängerna på bakpappersklädd plåt, runda och lite skålformade.
2. Grädda mitt i ugnen 15 minuter, sänk värmen till 100° och grädda ytterligare i 35–40 minuter. Stäng av ugnen, öppna luckan och låt marängerna stå och eftertorka.
3. Blanda limesaften med äggulor, ägg och socker i en kastrull. Sjud smeten under kraftig omrörning, den ska inte koka, tills den tjocknar.
4. Dra kastrullen åt sidan och rör ner smör i små klickar i omgångar. Låt kallna, rör om då och då.
5. Fördela limecurden i marängerna, riv limeskal fint över och toppa med skalade och skivade klementiner eller apelsiner.

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons