Mumsiga småkakor – baka apelsinfyllda halvmånar – recept

Mumsiga småkakor – baka apelsinfyllda halvmånar – recept
Baka massor av gott på en halvtimme! Ta ut rundlar ur degen, fyll med apelsinmarmelad och vik dubbelt. Skjuts in i ugnen. Enkelt och smarrigt!
Annons
Har du inte apelsinmarmelad till fyllningen funkar det utmärkt med annan marmelad.
Inne i kakan gömmer sig mumsig fyllning av apelsinmarmelad. Foto: Olof Abrahamsson

Apelsinfyllda halvmånar – recept

33–35 stycken
30 min + tid i kyl

Deg
125 g kallt smör
1 dl socker
skal från 1/2 citron
3 dl vetemjöl
1 äggula

Fyllning
ca 1 1/2 dl apelsinmarmelad
ägg till pensling

Annons

Garnering
fint rivet apelsinskal eller pärlsocker

Gör så här
1. Blanda snabbt samman degen i en matberedare eller för hand tills den precis blir går ihop. Låt vila svalt inlindad i plast ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200°.
2. Kavla ut degen ca 3 mm tjock på mjölat bakbord. Ta med runt mått, typ glas eller pepparkaksmått, ut rundlar, ca 6 1/2 cm i diameter. Kavla ut ytterligare en gång med degen som blir över.
3. Klicka marmelad på ena halvan och vik över den andra halvan. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Pensla med lätt uppvispat ägg. Garnera med apelsinskal eller pärlsocker.
4. Grädda mitt i ugnen i 8–10 minuter.

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons