Mustig köttgryta med rotfrukter

Köttgryta med högrev
Alla älskar en mustig och värmande gryta – testa vårt recept med högrev och rotfrukter.
Annons

kottgryta

Bjud på mustig köttgryta med högrev

4 personer
1 kg benfri högrev
2 msk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 lagerblad
2 msk kalvfond
3 vitlöksklyftor
10 pärl- eller steklökar
3 morötter
250 g kålrot
1 purjolök
2 msk vetemjöl
2 1/2 dl vispgrädde
1 tsk kinesisk soja
1 msk grovhackad persilja
bladpersilja till garnering

Annons

Servering:
kokt potatis
bröd
ost

Putsa och skär köttet i 2×2 cm stora bitar. Hetta upp smöret i en stekgryta och bryn köttet runt om. Salta och peppra. Tillsätt vatten så att det precis täcker köttet.

Tillsätt lagerblad, kalvfond och hackad vitlök. Låt koka under lock i ca 30 minuter.

Skala stek-/pärllöken. Skala och skär morötter och kålrot i tärningar och lägg tillsammans med löken i grytan. Låt koka i ca 20 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka.

Ansa och skiva purjolöken, lägg ner i grytan. Rör ut mjölet i lite vatten och vänd ner i grytan. Tillsätt grädde, soja och persilja. Låt all koka i ca 5 minuter.

Garnera med kryddgrönt och servera med tillbehör.

Tips! Tycker du att såsen är för tunn, red den med lite Maizena

Bjud på et gott glas vin – här är våra bästa vintips >>

Recept av Bitte Eson Forsberg
Foto Anders Norrsell

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons