Mysmat på en halvtimme – lättfixade langos

Mysmat på en halvtimme – lättfixade langos
Supergott och enkelt! Langos gjorda på halloumiost bakar du i ugnen samtidigt som du fixar fixar tillbehören och lägger i skålar. Perfekt plockmat eller att ta med på utflykten.
Annons
Snabbgjorda langos i ugn.

Langos med räkor

4 port
30 min
546 kcal/langos

Langos:
2 dl riven halloumiost
2 ägg
2 msk majonnäs

Till servering:
1 kg räkor med skal
1 finhackad rödlök
1/2 finhackad gurka
1/2 dl hackad dill
1 dl riven ost
2 dl crème fraiche
1 liten burk stenbits- rom, 80 g

Annons

1. Lägg den rivna halloumin i en bunke och blanda ner ägg och majonnäs.

2. Klicka ut smeten till fyra avlånga tunna bröd på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 225°, 15 min.

Annons

3. Skala räkorna och lägg dem i en skål. Lägg upp rödlök, gurka, dill, ost, crème fraiche och rom i skålar.

4. Servera nygräddade langos med tillbehören.

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

Ulrikas Kickstart Steg 1 – Onlinekursen som fungerar!
Gör som tusentals andra nöjda kunder har gjort.
Gå min onlinekurs där du får lättlagade maträtter, färdiga inköpslistor och daglig coaching av mig Ulrika Davidsson. 6 veckor för 995 kr. Anmäl dig här!

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons