Nektarinkaka med vit choklad

Nektarinkaka med vit choklad
Sockerkaka med mild citronsmak och nektarinklyftor. Överraska med vit chokladgarnering och ätbara blommor!
Annons
Sockerkaka med nektariner och vackra blommor.
Ätbara blommor är pricken över i på denna tjusiga nektarinkaka med vit choklad. Foto: Olof Abrahamsson

Recept Nektarinkaka med vit choklad

10 skivor
1 tim 30 min

Ingredienser:
75 g smör
2 dl strösocker
3 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3/4 dl mjölk
rivet skal av 1 citron
2 nektariner

Garnering:
3/4 dl grädde
100 g vit choklad
ätbara blommor: lavendel, klöver, mynta, björnbärsblommor, nyponros

Gör så här:

1. Garnering: Hetta upp grädden i en kastrull, rör ner hackad vit choklad tills den har smält. Låt svalna och sätt in i kyl för att stelna.

Annons

2. Kakan: Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda vetemjöl med bakpulver, vänd ner tillsammans med mjölken. Vänd ner citronskalet.

3. Häll smeten i en smord och väl bröad form, 1 1/2 liter. Skölj nektarinerna, klyfta dem tunt. Doppa dem i vetemjöl, stick ner dem i smeten.

4. Grädda kakan i 175° i 50–60 min. Låt svalna. Häll på chokladen och garnera med blommor.

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons