Nutellamousse i glas – supersnabba desserten

Nutellamousse i glas – supersnabba desserten
Enkelt och smarrigt! Fixa desserten på kvart! Blanda och servera i fina glas. Toppa med hasselnötter, kokos och bär.
Annons
Lättfixad dessert med härlig nutellamousse toppad med nötter, kokos och jordgubbar. Foto: Olof Abrahamsson
Supergod mousse gör du med med hasselnötskrämen nutella, grädde och ägg. Foto: Olof Abrahamsson

Recept Nutellamousse i glas

4 port
15 min

Ingredienser:
1 gelatinblad
2 dl vispgrädde
1 äggula
150–175 g nötcrème, Nutella

Garnering:
ca 2 msk hackade hasselnötter
rostade kokosspån
jordgubbar

Annons

Gör så här:
1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten i minst 5 min. Ta upp bladet och smält ner med 1–2 msk kokt vatten. Låt svalna till simmig konsistens.

2. Vispa grädden fluffig men inte grynig. Rör ner lite av grädden i gelatinlösningen, vänd sedan ner resterande grädde med stora tag.

3. Rör ner äggulan i nötcrèmen, vänd snabbt ner lite grädde i taget tills allt är någorlunda blandat. Häll i en spritspåse utan tyll.

4. Spritsa eller klicka ner i glasen. Garnera med nöthack, kokosspån och delade jordubbar.

Chokladbottnen blir extra saftig med hälften olja, hälften smör.

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons