Potatisomelett med matjessill och dijonkräm

Omelett med potatis och matjessill recept
En krämig omelett är perfekt när du vill att middagen går snabbt. Extra gott att toppa med matjessill och dijonkräm!
Annons

Omelett med potatis och matjessill recept

Omelett med potatis och matjessill – recept

4 personer

1 gul lök
smör till stekning
700 g kokt kall färskpotatis eller vinterpotatis
6 ägg
1 dl vatten
½ tsk salt
svartpeppar
1 ½ dl riven ost
Dijonkräm:
200 g färskost
1 msk dijonsenap
Garnering:
½ dl finhackad gräslök
några rödlöksringar
200 g avrunnen matjessill

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Fräs hackad lök mjuk i en stekpanna med smör. Lägg upp på en tallrik. Stek potatisen så att den får lite färg.
3. Varva potatis och lök i stekpannan om den är ugnssäker, lägg annars över i en ugnsform. Avsluta med potatis.
4. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar; häll det i pannan. Rör med en gaffel så att smeten rinner ner. Strö över ost. Gratinera, ca 15 minuter. Osten ska få färg.
5. Dijonkräm: Blanda färskost, senap, salt och peppar.
6. Serveras varm eller kall med dijonkräm, gräslök, rödlök och matjessill.

Recept: Kristina Eriksson
Foto: Åsa Dahlgren

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons