Squash- och paprikapaj med chèvreost recept

Örtdoftande squash- och paprikapaj
Denna vegetariska paj med både squash och paprika får läcker smak från generösa skivor chèvreost och blandade färska örter. Perfekt festmat!
Annons
Örtdoftande squash- och paprikapaj
Mumsig paj med chèvreost, squash och paprika. Foto: Erik Karlsson

Recept squash- och paprikapaj med chèvreost

4–6 portioner

Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk iskallt vatten

Fyllning
2 röda paprikor
3 dl tärnad squash
1 msk rapsolja
2 dl hackade örter
3 dl grädde
3 ägg
salt och peppar
150 g chèvreost

Annons

Garnering
kryddgrönt el salladsblad
15 g rostade pinjekärnor

Ugn 225°

 

Så här gör du squash- och paprikapaj

Annons

1. Pajdeg: Mixa samman ingredienserna. Tryck ut degen i en pajform. Ställ kallt 30 min.

2. Fyllning: Tärna paprikorna och squashen. Stek dem glansiga i rapsolja i en stekpanna. Blanda i örterna och lägg fyllningen i pajformen.

3. Rör samman grädde, ägg, salt och peppar och häll det över fyllningen. Skiva chèvreosten och lägg på toppen. Ställ in i ugnen ca 40 min.

4. Garnering: Toppa med kryddgrönt el sallad och rostade pinjekärnor.

 

Sveciapaj med kallrökt lax

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons