Ost- och skinkfylld kycklingfilé

Ost- och skinkfylld kycklingfilé
Fyll en kycklingfilé med smakrik ost och rökt skinka, servera sedan stekt rotfruktspytt och en ljuvlig svampsås till – vilken lyx!
Annons
Ost- och skinkfylld kycklingfilé
Njut av saftig kyckling med rotfrukter och svampsås.

Recept kycklingfilé med ost och skinka

4 port

4 kycklingfiléer, ca 500 g
150 g skivad ost, t ex herrgård
100 g rökt skinka
3/4 dl hackad bladpersilja
2 msk smör

Rotfruktspytt
6 morötter
6 palsternackor
1 kålrabbi el kålrot
1 rödlök
2 msk smör

Annons

Sås
250 g svamp
2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl grädde
1 dl steksky
1/2 msk valfri soja
2 krm timjan

Gör så här

1. Rotfruktspytt: Skala och skär rotfrukterna i småbitar. Koka dem någon minut i saltat vatten. Låt dem rinna av. Skala och skär rödlöken i småbitar. Blanda och stek grönsakerna i smör i en stekpanna på medelvärme. Salta och peppra efter smak.

2. Skär ett snitt i varje kycklingfilé. Lägg ost, skinka och persilja i varje ficka. Vik ihop och fäst med tandpetare. Stek kycklingen i smör i en stekpanna tills den är genomstekt, ca 10 min per sida. Salta och peppra. Häll 1 dl vatten i stekpannan och låt det koka upp, ta tillvara skyn.

3. Sås: Ansa svampen och skär den i bitar. Stek svampen i smör. Strö över vetemjölet och blanda. Tillsätt grädde och steksky. Låt såsen småkoka ca 5 min under omrörning. Tillsätt soja. Smaka av med salt, peppar och timjan.

4. Servera kycklingen med svampsås och rotfruktspytt.

Tips! Svampsåsen kan göras på torkad svamp om du har det hemma.

 

Läs mer:

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons