Ostgratinerad kassler med ananas

Gratinerad kassler med ananas
Kassler och ananas – en riktig smaksensation på 70-talet som funkar än idag! Här har vi piggat upp kombinationen ytterligare med lite kokos och serverar couscoussallad som fått smak av basilika, lime och jordnötter till.
Annons
Gratinerad kassler med ananas
Ljuvligt god kassler med ost, ananas och kokos! Foto: Erik Karlsson

Recept festlig  kassler med ananas

4 port

8 skivor kassler, ca 600 g
8 skivor ananas
125 g riven ost
2 msk kokosflingor

Tillbehör
1 gurka
1 kruka basilika
2 dl couscous
1 lime
1 dl kokoskräm (coconut cream, burk)
50 g jordnötter, torrostade
1 msk olivolja
salt och peppar

Annons

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Lägg samman två skivor kassler med en skiva ananas emellan och en på toppen. Upprepa med resten av kasslern och ananasen i smord ugnsform. Strö över den rivna osten och gratinera i ugn ca 15 min. Strö över lite kokosflingor mot slutet.

2. Tillbehör: Tärna gurkan fint. Hacka bladen från basilikan. Koka couscousen enl anv på förp.

3. Blanda couscousen med gurka, basilika, rivet skal och saft från limen, kokoskräm, jordnötter och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Kan serveras varmt eller kallt.

 

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons