Paella med räkor och kantareller

Paella med räkor och kantareller
Visst kan korv vara en festrätt! Kryddig chorizo serverad i skaldjurspaella toppad med kantareller. 0
Annons

4 personer

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 dl långkornigt ris
3 msk olivolja
1 paket saffran, 1/2 g
1 dl vitt vin till riset + 2 dl vitt vin till musslor
6-7 dl hönsbuljong av tärning eller fond
16-20 blå musslor, tvättade och rensade
2-3 kryddiga korvar, chorizo eller kabanoss
1 röd paprika
1 pkt frysta kantareller eller 3 dl rensade färska kantareller
3 msk smör
20 räkor, skalade

Annons

Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och ris i olja i en traktörpanna.
Tillsätt saffran och häll på 1 dl vin. Låt sjuda någon minut. Häll på buljong och sjud under lock, ca 20 min.
Koka upp 2 dl vin i en liten gryta. Lägg i musslor, lägg på lock och låt koka 5-10 minuter. Släng musslor som inte öppnat sig.
Skiva korven. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skär stora svampar i mindre bitar.
Fräs korv, paprika och svamp var för sig i smöret, 5-10 minuter.
Skala räkorna.
Blanda musslor med spad, korv, paprika, svamp och räkor med det färdiga riset.
Servera med citronklyftor.

Recept: Lena Söderström
Foto: Anna Skoog

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons