Panerad matjessill med färskpotatissallad

Panerad matjessill  med färskpotatissallad
Stekt matjessill låter kanske lite udda – men ack så gott!
Annons

Panerad matjessill med färskpotatissallad
Servera sillen varm tillsammans med en ljummen potatissallad.

Panerad matjessill med färskpotatissallad

4 personer
300–400 g avrunna matjessillfiléer
vetemjöl till panering
1 ägg
pankoströbröd
smör till stekning
Ljummen färskpotatissallad:
1 kg färskpotatis
2 msk svensk senap
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
¾ dl rapsolja
2 msk vatten
1 liten rödlök
1 äpple
2 msk avrunnen kapris
½ dl finklippt gräslök

Annons

1. Ljummen färskpotatissallad: Tvätta och koka potatisen mjuk, ca 15 minuter. Häll bort vattnet. Lägg senap, pressad vitlök, salt och peppar i en bunke. Tillsätt oljan i en fin stråle under vispning. Rör ner vattnet. Häll dressingen över den ljumma potatisen. Skala och finhacka löken. Skölj och tärna äpplet. Till- sätt lök, äpple, kapris och gräslök till potatisen.
2. Torka sillen med hushållspapper. Häll upp mjöl på en tallrik, uppvispat ägg på en annan och panko på en tredje. Vänd sillen i först mjöl, sedan i ägg och sist i panko.
3. Stek matjessillfiléerna på båda sidor i en stekpanna med smör. Servera matjessillen varm med potatissalladen.

Recept: Kristina Eriksson
Foto: Åsa Dahlgren

Prova också!

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons