Lättlagad knaprig sill med det lilla extra

Lättlagad knaprig sill med det lilla extra
Den här enkla sillen fylld med en blandning på fräst äpple, champinjon och lök riktigt smälter i munnen. Ät den direkt på en knäckebrödsskiva, eller servera med fluffigt potatismos och rårörda lingon. Husmanskost när den är som bäst!
Annons


Det blir gott med potatismos eller blomkålsmos samt lite lingonsylt eller färska lingon till sillen! Foto: Christina Uhlin

Recept: Panerad sillfilé fylld med svamp och äpple

• 4 pers • 30 min

16 sillfiléer
1 ägg
1½ dl ströbröd

Annons

Fyllning
200 g champinjoner
½ gul lök
½ rött äpple
1 dl hackad bladpersilja
olja till stekning
1 msk koncentrerad grönsaksfond
salt och peppar

Garnering
1 liten rödlök
½ rött äpple
bladpersilja

1. Fyllning: Finhacka champinjonerna, löken, äpplet och persiljan. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs blandningen tills löken och svampen blir mjuk och börjar få färg. Tillsätt fonden, smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
2. Klipp eller skär bort ev ryggfenor. Lägg ut 8 sillfiléer på ett fat med skinnsidan ner. Fördela fyllningen på sillen och lägg resten av sillfiléerna ovanpå fyllningen med skinnsidan uppåt.
3. Förbered en skål med uppvispat ägg och en med ströbröd. Vänd försiktigt sillfiléerna i uppvispat ägg och sedan i ströbröd.
4. Hetta upp en stekpanna med rikligt med olja eller smör och bryn dubbelfiléerna på medelvärme 3–4 minuter per sida.
5. Garnera sillen med finstrimlad rödlök, äpple och bladpersilja, servera direkt.

Av Maja Rehwin

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons