Rabarberpannacotta

Fylld lax med färskost och räkor recept
Enkelt och smarrigt dessert med smaka av rabarber och vanilj!
Annons

Fylld lax med färskost och räkor recept

Pannacotta med rabarber och vanilj – recept

4–6 små glas

5 gelatinblad
300 g späd rabarber
1 vaniljstång
2 dl vatten
1 dl strösocker
2 ½ dl vispgrädde
Garnering:
kokt rabarber
citronmeliss eller mynta

Annons

1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, 10 minuter.
2. Skala och skär rabarbern i tunna skivor. Snitta upp vaniljstången och skrapa ur fröna.
3. Koka upp vatten, vaniljstång, vaniljfrön och socker. Lägg i rabarbern och koka den mjuk, 4–6 minuter. Ta upp vaniljstången. Ta undan 1 dl av den kokta rabarbern. Mixa resten till en slät sås. Lägg den mixade blandningen i en gryta. Tillsätt grädde och koka upp.
4. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i gräddblandningen. Fördela i glas och låt stå kallt, 2 timmar. Toppa med rabarberblandningen som du tog undan. Garnera med citronmeliss eller mynta.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons