Pannbiff i krämig tomatsås

Pannbiff i krämig tomatsås
Snabblagat och gott! Tillaga allt i en panna, stek biffarna och tillsätt såsen och koka ihop. Servera med pasta!Ha
Annons
Hackad rå lök och färska kryddörter ger mersmak. 

 

4 personer

1 ägg
1/2 dl ströbröd
1/2 dl vispgrädde
salt och peppar
1 riven gul lök, medelstor
500 g blandfärs

Sås:
1 burk krossade tomater, 400 g
1 dl vispgrädde
salt och peppar

Tillbehör:
1 liten, fint hackad rödlök
1 dl hackad persilja och basilika

Rör samman ägg, ströbröd, grädde, salt och peppar och låt svälla tio minuter.

Annons

Tillsätt riven gul lök och köttfärsen.
Forma till små biffar med vattensköljda händer. Lägg på blöt skärbräda 15 minuter. Stek på båda sidor, cirka fyra minuter på varje sida.
Tillsätt krossad tomat och grädde, låt koka ytterligare fem minuter. Strö över hackad rödlök, persilja och basilika. Servera med potatismos eller pasta.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson

Prova också:

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons