Panpizza med salami och mozzarella

Panpizza med salami och mozzarella
Härligt tjock botten och rejält med smakrik fyllning. Det här är pizzan du måste prova!
Annons
Toppa med salami!
Toppa med salami!

Panpizza med salami och mozzarella

4 port
Tid: 1 tim och 15 min
Deg:
50 g jäst
4 dl ljummet vatten
3 msk olja
1 tsk salt
ca 1 liter vetemjöl

Fyllning:
3 dl pizzasås (konserv) eller tomatpastasås
2 tsk oregano
4 dl riven mozzarella
12 svarta oliver
200 g salami i tunna skivor
30 g rucola

Annons

1. Smula jästen och rör ut den i det 37-gradiga vattnet. Tillsätt olja, salt och större delen av vetemjölet. Låt degen jäsa 30 min.
2. Kavla ut degen på bakplåtspapper och lägg i en långpanna. Bred ut pizzasåsen, strö ut oregano, ost, oliverna och hälften av salamin. Grädda i 250° ca 10 min till fin färg.
3. Strö ut rucola och resten av salamin på pizzorna. Skär pizzan i bitar och servera med tomater, oliver och sallad.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

 

ljuslyktor

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons