Påskens godaste ägghalvor!

Ägghalvor
Annons

ägg med räkor och chili kaprisägg med ansjovis och citron

Ägghalvor med räkor och chili

● 4 pers ● 15 min

4 hårdkokta ägg
2 msk rumsvarmt smör
2 msk finhackad dill
ca 1 tsk sambal oelek
1 krm curry
salt

Garnering
8 tunna skivor röd chili
8 skalade räkor
chiliflakes
malen svartpeppar

Annons

 1. Skala äggen och dela dem i halvor. Peta försiktigt ur äggulorna och lägg dem i en bunke.
2. Blanda gulorna med smör, dill, sambal oelek och curry. Smaka av med salt.
3. Lägg ägguleblandningen i ägghalvorna. Garnera med chili och räkor. Strö över chiliflakes och svartpeppar.

Kaprisägg med ansjovis och citron

● 4 pers ● 15 min

Annons

4 hårdkokta ägg
2 msk rumsvarmt smör
2 msk finhackad kapris
10 droppar tabasco
2 msk fint skuren gräslök
1 krm rivet citronskal

Garnering
8 små ansjovisar
citronskivor

1. Skala äggen och dela dem i halvor. Peta försiktigt ut gulorna och lägg dem i en bunke.
2. Blanda äggulorna med smör, kapris, tabasco, gräslök och citronskal.
3. Lägg sedan tillbaka ägguleblandningen i ägghalvorna. Garnera sist med ansjovisen och pyttesmå citronskivor.

Fler recept till påskbuffén:

Recept: Jan-Erik Hagbohm
Bild: Fredrik Ödman

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons