Gör ditt eget påskgodis – chokladägg

Gör ditt eget påskgodis – chokladägg
Blanda Daim, kokos och mjölkchoklad och gör suveränt goda miniägg. Enkelt och läckert påskpyssel 
för hela familjen!
Annons
Chokladpåskägg – mumsiga godbitar! Foto: Olof Abrahamsson Allas i samarbete med Marabou

Chokladägg

15–20 st
40 min + minst 4 tim i kyl

200 g rumsvarm Marabou mjölkchoklad
2×28 g rumsvarm Daim
1 dl vispgrädde
1/2 dl kokosflingor
ev Non Stop

Garnering:
225–250 g rumsvarm Marabou mjölkchoklad

Annons

1. Hacka mjölkchokladen och Daimen fint var för sig.

2. Sjud upp grädden, dra kastrullen från värmen, rör ner den hackade mjölkchokladen. Rör om tills allt har smält. Tillsätt Daimhacket, låt chokladen smälta men själva Daimkrispet ska fortfarande vara kvar.

3. Rör ner kokos, låt svalna. Ställ kallt i minst 4 tim eller gärna helst över natten.

4. Ta med sked upp en klick smet, rulla snabbt och lätt kulor och forma som ägg. Rulla ev in en Non Stop. Lägg dem på en bakpappersklädd bricka. Känns massan kletig – sätt in i kyl igen tills den åter är fast.

5. När smeten är slut sätts brickan in i frysen. Under tiden smälts chokladen.

6. Garnering: Hacka 200 g mjölkchoklad, smält i en skål över vattenbad. Stäng av värmen, men låt skålen vara kvar över vattenbadet.

7. Ta efter hand ut choklad- ägg från frysen. Doppa dem i chokladen med en gaffel, skaka av överflödig chokladsmet, lägg på bakpappersklädd bricka. Låt stelna svalt.

8. Smält resten av chokladen, häll i en liten engångsspritspåse. Klipp ett litet hål, ringla över chokladäggen. Förvara svalt.

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons