Påskgott – mangomousse med hallontopp

Påskgott – mangomousse med hallontopp
Bjud på läcker påskdessert på hälsovis. Ulrikas krämiga mangomousse toppad med hallontäcke är perfekt när du både vill äta gott och kalorisnålt.
Annons
Krämigt med mango och hallon.

Mangomousse med hallontopp

172 kcal per port
4 port
30 min

Mousse:
100 g fryst eller färsk mango
1 dl vispgrädde
4 msk färskost

Hallontopp:
1 gelatinblad
1 dl hallon
1 tsk agavesirap

Garnering:
4 msk färsk mango i tärningar
1. Lägg mangon i en matberedare och mixa till en jämn smet. Vispa grädden fast i en skål. Vispa ner mango och färskost. Fördela i fyra glas. Låt stå i frysen 20 min.
2. Hallontopp: Blötlägg gelatinbladet i lite vatten i 5 min. Mixa hallonen i en matberedare eller med en stavmixer och lägg sedan i en kastrull. Tillsätt agavesirap och låt allt bli varmt. Ta upp och krama ur gelatinbladet, lägg det i såskastrullen och smält under omrörning. Låt svalna en liten stund.
3. Häll hallonsås över mango- moussen. Låt stå i kyl 1–2 tim. Toppa med färsk mango.

Annons
Annons

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

Det är aldrig försent att ändra sin livsstil. Vill du gå en onlinekurs med Ulrika? Klicka här!

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons