Påskkladdkaka med chokladmousse

Påskkladdkaka med chokladmousse
Kladdkaka, chokladmousse och påskgodis – det blir inte godare än så!
Annons

Påskkladdkaka med chokladmousse 
8–10 bitar
100 g smör
2 ägg
2 dl rörsocker
2 dl vetemjöl
½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker
Chokladmousse:
200 g mjölkchoklad
1 äggula
3 dl vispgrädde
Garnering:
ca 30 påskgodisägg

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och rörsocker pösigt. Häll i smöret.
3. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker. Vänd ner detta i äggsmeten.
4. Häll smeten i smord form, ca 22 cm i diameter. Grädda, ca 15 minuter. Låt kallna.
5. Chokladmousse: Hacka chokladen och smält över vattenbad. Rör i äggulan när chokladen svalnat lite. Vispa grädden och vänd ner i chokladen. Bred moussen på kakan och låt stå kallt, minst 2 timmar.
6. Vid servering: Garnera med påskgodisägg.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Anders Norrsell

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons