Lättbakad påsktårta med hallonfyllning

Lättbakad påsktårta med hallonfyllning
Vår festliga och lättbakade påsktårta med hallonmousse och vit choklad gör du av färdiga tårtbottnar. Garnera med valfritt påskgodis och succén är given!
Annons
Årets påsktårta är fylld med len hallonmousse smaksatt med vit choklad.

Recept: Påsktårta med hallonmousse

Portioner:  14 bitar

Mer gott till påsk: Mjuk citronkaka i långpanna

  • 2 pkt färdiga tårtbottnar, 3-delad, totalt 6 rundlar

Hallonmousse

  • 2 gelatinblad
  • 100 g vit choklad
  • 5 dl frysta hallon
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde

Garnering

  • 100 g kokosflingor
  • 2–3 droppar gul hushållsfärg
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl blandat påskgodis, t ex choklad- och marsipanägg
  • citronmeliss
  • ev färska hallon

Jättegod enkel kaka: Mjuk kaka med hallon

Annons

 

Så bakar du påsktårta med hallonmousse: 

1. Färga kokosflingorna till garneringen gula och ställ åt sidan.

Annons

2. Hallonmousse: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Hacka chokladen fint. Sjud ihop hallon med strösocker på låg värme i en kastrull, låt svalna helt.

3. Vispa grädden och vispa ner de avsvalnade hallonen. Smält ihop lite av hallongrädden med de urkramade gelatinbladen i en kastrull. Vispa sedan ner det i resten av hallongrädden. Vänd sist ner chokladhacket. Låt stå kallt ca 1 timme.

4. Fördela hallonmoussen på fem av de sex tårtbottnarna och lägg ihop. Den sjätte läggs på toppen utan hallonmousse ovanpå.

5. Vispa grädden och bred på tårtan samt runt om. Strö på kokosen och garnera med godis, citronmeliss och hallon.

Tips!
Det funkar även med ett paket tårtbottnar, då blir lagren med mousse tjockare. Beräkna då tårtan till 8–10 portioner. Tårtan går bra att lägga ihop dagen före, men garnera vid serveringen.

Av Sandra Palmqvist  
Bild: Christina Uhlin

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons