Snabb laxpasta med kapris

Snabb laxpasta med kapris
Vitlök och kapris ger sting till denna snabblagade pastarätt med lax.
Annons
Det går precis lika bra att använda filéer som du tärnar.

4 personer
300 g frysta fisktärningar, t ex lax och torsk
300 g pasta, skruvar eller penne
2 vitlöksklyftor
4 tomater, gärna plommontomater
2 msk kapris
2–3 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
salt och peppar
1/2 kruka färsk oregano eller basilika

Annons

Tina fisktärningarna och låt dem rinna av. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
Skala och hacka vitlöken, tärna tomaterna. Fräs vitlök och kapris i rikligt med olivolja på låg värme i ett par minuter. Tillsätt tomater och vinäger och småkoka 5 minuter.

Lägg i fisken och koka ytterligare ett par minuter. Vänd ner pasta och färska örter. Salta och peppra och servera.

Recept: Ylva Porsklev
Foto: Emma Eriksson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons