Krämig pasta med köttbullar och bacon

Krämig pasta med köttbullar och bacon
Pasta och köttbullar är en klassiker. Testa vår gräddiga pastarätt med hemgjorda köttbullar och knaperstekt bacon!
Annons
pasta-med-kottbullar-och-knaperstekt-bacon-recept
Pasta med köttbullar och knaperstekt bacon passar både till vardags och fest.

Pasta med köttbullar och knaperstekt bacon – recept

• 4 pers • 35 min

ca 400 g blandfärs
1 ägg
1 msk ljus fransk senap
1 dl crème fraiche
½ gul lök
salt och grovmald svartpeppar
smör till stekning
ca 300 g torr lång pasta (bavette eller spagetti)
1 paket bacon
3 dl grädde
1 dl vitt vin
3 vitlöksklyftor
2 äggulor
ca ½ dl hackad persilja

Annons

Servering
tomater
persilja
parmesanost

1. Blanda färsen med ägg, senap, crème fraiche och fint riven lök. Smaka av färsen med salt och peppar. Forma färsen till små köttbullar och lägg på en flat tallrik som spolats av med kallt vatten.
2. Hetta upp en klick smör i en stekpanna och stjälp ner bullarna. Stek på medelvärme tills de får fin färg runt om.
3. Koka pastan al dente i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och spola pastan kall genom ett durkslag.
4. Skär baconet i mindre bitar och knaperstek i varm panna. Låt rinna av på ett hushållspapper.
5. Koka upp grädden med vinet i en rymlig kastrull.
6. Koka med hackade vitlöksklyftor och grovmald svartpeppar. Koka tills grädden tjocknar något.
7. Rör då ner pastan och låt den bli varm under omrörning. Ta kastrullen från värmen och rör ner äggulor, baconet och persilja. Smaka av med salt.
8. Servera pastan med köttbullarna, skivade tomater, hackad persilja och riven parmesanost.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Fredrik Ödman

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons