Pasta med 
räkor och broccoli

Pasta med räkor broccoli och ädelost recept
Snabblagad pasta med krämig sås på räkor och broccoli. Toppa med ädelost och pinjenötter för det lilla extra!
Annons

Pasta med räkor broccoli och ädelost recept

Pasta med räkor broccoli och ädelost – recept

4 personer

300 g pasta
Räk- och broccolisås:
250 g broccoli
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
smör till stekning
3 dl vispgrädde
½ höns- eller fiskbuljongtärning
1 kg oskalade räkor
50 g babyspenat
salt
50 g pinjenötter
100 g ädelost

Annons

1. Koka pastan och låt den rinna av.
2. Skär bort de nedersta 2–3 cm av broccolin. Skär resten i tunna skivor. Skala och hacka löken.
3. Fräs broccoli, lök och pressad vitlök i en stekpanna med smör. Tillsätt grädde och buljong- tärning och låt koka ihop några minuter.
4. Skala räkorna och tillsätt dem och spenatblad till såsen, låt det precis bli varmt. Smaka av med salt.
5. Lägg upp den nykokta pastan och blanda i räk- och broccolisåsen. Strö på pinjenötter och smulad ädelost.

Recept: Kristina Eriksson
Foto: Åsa Dahlgren

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons