Pastagratäng med fläskfilé och mango chutney

Pastagratäng med fläskfilé och mango chutney
Pastagratäng med fläskfilé och mango chutney – praktiskt, smart och gott!
Annons

Pastagratäng med fläskfilé och mango chutney
4 personer
300–400 g pasta, t ex penne
olivolja till pastan
700 g fläskfilé
salt, svartpeppar
chiliflakes, efter tycke och smak
2 msk smör
Gratängsås:
1 gul lök
1 röd paprika
1 gul paprika
2 msk smör
150 g tärnad fryst mango, tinad
2 dl crème fraiche
¾ dl mango chutney
3 msk tomatpuré
2 msk finhackad persilja
Topping:
12 cocktailtomater, gärna i olika färger
tomatkvist, kan uteslutas
1 dl riven lagrad ost
Garnering:
färska örter, t ex timjan

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Koka pastan. Spola pastan i kallt vatten och låt den rinna av. Blanda pastan med lite olja. Lägg över i en smord ugnsform.
3. Putsa och skiva köttet och krydda på båda sidor med salt, peppar och chiliflakes. Bryn köttet på båda sidor i en stekpanna med smör. Lägg köttet på pastan i formen.
4. Gratängsås: Skala och finhacka löken. Kärna ur och tärna paprikorna. Fräs lök och paprika blankt utan att det får färg i en stekpanna med smör. Tillsätt mango, crème fraiche, mango chutney och tomatpuré, och låt koka ett par minuter. Tillsätt persilja, och fördela över köttet.
5. Topping: Halvera tomaterna och lägg i formen. Lägg ev på en tomatkvist. Strö över ost och gratinera mitt i ugnen tills gratängen fått fin färg, ca 15 minuter.
6. Vid servering: Garnera med timjan.

Recept: Bitte E:sonForsberg
Foto: Anders Norrsell

Annons

Prova också:

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons