Pastagratäng med kryddig korv och färs

Pastagratäng med kryddig korv
Krämig ostsås över färs och kryddiga korvar. Det här är gratängen som mättar många! Har du kokt pasta över passar den utmärkt att ha i en gratäng!
Annons

Pastagratäng med kryddig korv

Pastagratäng med kryddig korv

4 personer
500 g köttfärs
1 msk smör
1 gul lök
2 kryddiga korvar
2 paprikor
3 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
1 msk kalvfond
1/2 dl vatten
300 g pasta, t ex penne
Gratängsås:
25 g smör
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 dl riven parmesanost
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Servering:
sallad

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Fräs färsen smulig i smör i stekpanna. Skala och hacka löken. Skiva korven. Låt lök och korv steka med färsen några minuter.
3. Dela, kärna ur och strimla paprikorna; blanda med färsen. Rör i tomatpuré, sambal oelek, fond och vatten och småkoka i några minuter.
4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt pastan rinna av.
5. Gratängsås: Smält smöret i en kastrull. Rör i mjöl och späd med mjölk och grädde. Koka upp under omrörning och småkoka ett par minuter. Rör i osten och krydda med salt och peppar.
6. Lägg hälften av pastan i en gratängform och fördela hälften av färsen och hälften av såsen över. Upprepa och avsluta med sås. Gratinera mitt i ugnen, ca 20 minuter. Servera med sallad.

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

 

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons