Pastagratäng med kycklingfilé och bacon

Pastagratäng med kycklingfilé
Den här gratängen gör middagen till en fest!
Annons

Pastagratäng med kycklingfilé

 4 personer
4 kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
400 g valfri pasta
1 purjolök
1 orange paprika
1 gul paprika
140 g tärnad bacon
250 g ricottaost
2 dl crème fraiche
1 dl ajvar relish
2 dl riven lagrad ost
3 ägg
1 tsk salt
3 msk finhackad persilja
smör till stekning

Annons

Garnering:
kryddgrönt

Sätt ugnen på 225 grader.
Salta och peppra kycklingen och bryn i smör. Flytta över den till en ugnsform och stek vidare i mitten av ugnen i ca 18 minuter.

Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Häll av vattnet. Slå på lite olja och vänd om pastan.

Strimla purjolöken och tärna paprikorna. Fräs allt smidigt utan att det tar färg.

Stek baconet knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper.

Vispa ihop ricottaost, crème fraiche, ajvar, riven ost, ägg och örter i en bunke.

Blanda pasta, paprika- och lökfräs med bacon och halva mängden ricottablandning. Fördela pastablandningen i en smord eldfast form. Placera kycklingfiléerna på pastan och häll resterande stanning över.

Gratinera i ugnens mitt i ca 8–10 minuter. Garnera med kryddgrönt och servera med en sallad.

Vad är Ajvar relish?

Ajvar relish är en paprikaröra som finns i välsorterade livsmedelsbutiker. Den finns i en stark och en mild variant, välj den som passar dig bäst.

Recept av Bitte Eson Forsberg
Foto Anders Norrsell

Recept på fler goda gratänger!

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons