Pastasallad med grillad kyckling

Pastasallad med grillad kyckling
Perfekt mat till vårens och sommarens alla picknickar! Eller snabblagad lunch.
Annons

Pastasallad med grillad kyckling
6 personer
250 g cocktailtomater i blandade färger, gärna kvisttomater
strösocker
400 g bönpasta, gärna fusilli
1 grillad kyckling
1/2 zucchini
svartpeppar
ca 200 g minimozzarellabollar
30 g pinjekärnor
1/2 dl grön pesto, finns att köpa färdig på burk
2 dl småbladig sallad eller färsk babyspenat
Garnering:
färska basilika
Servering:
bröd
olivolja

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Lägg tomaterna på en plåt med bakplåtspapper. Strö lite socker på tomaterna. Rosta tomaterna strax under mitten i ugnen, 20–25 minuter.
3. Koka pastan och låt rinna av.
4. Bena ur kycklingen och dela köttet i mindre bitar. Skär filéerna i fina skivor.
5. Hyvla zucchini till tunna skivor med hjälp av en mandolin eller en osthyvel. Strö lite svartpeppar på skivorna.
6. Låt osten rinna av. Rosta pinje- kärnorna i en torr stekpanna.
7. Blanda kokt pasta och pesto medan pastan ännu är varm.
8. Lägg upp allt på ett uppläggningsfat och garnera med basilika. Servera med bröd och lite extra olja.

Recept: Bitte E:som Forsberg
Foto: Anders Norrsell 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons