Sandras julpavlova

pavlova-med-frysta-bar-recept
Maräng med lättvispad grädde och syrliga bär som lingon och hallon är en ljuvlig kombination. Denna vackra pavlova kan vara vara julens godaste dessert!
Annons
pavlova-med-frysta-bar-recept
Pavlova med frysta röda bär – en fin dessert till exempel till jul.

Pavlova med frysta bär – recept

• 1 tårta, 8–10 pers

4 äggvitor, rumstempererade
½ krm salt
2¾ dl strösocker
1 tsk majsstärkelse
½ tsk ättiksprit, 12 %

Garnering
5 dl frysta röda bär
florsocker efter smak
5 dl vispgrädde
ev vaniljpulver

Annons

1. Rita en cirkel på ett bakplåtspapper, ca 20 cm i diameter. Lägg papperet på en bakplåt.
2. Vispa äggvitor och salt med elvisp i en väl rengjord plastbunke.
3. Tillsätt sockret lite i taget tills det börjar bli fast och toppar bildas.
4. Sikta i majsstärkelse och droppa i ättikspriten, vänd ner i den fasta smeten. Sätt ugnen på 100°.
5. Klicka ut smeten i ganska stora sjok bredvid varandra över strecket så det bildas en krans av marängsmeten. Först en omgång och sedan en omgång till ovanpå. Platta till toppen något så rinner inte toppingen av så lätt.
6. Baka i varm ugn i ca  2 timmar. Stäng av ugnen och låt marängen stå där tills den svalnat helt, gärna över natten.
7. Tina bären och rör ihop med lite florsocker tills du tycker sötman är bra. Får gärna smaka lite syrligt, marängen är ju söt.
8. Vispa grädden fluffig och smaksätt med lite vaniljpulver och florsocker efter smak. Klicka på grädden och strö över bären precis före servering.

Av Sandra Palmqvist
Bild: Christina Uhlin

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons