Rostad pepparkaka med ädelostkräm

Rostad pepparkaka med ädelostkräm
Rostad pepparkaka toppade med en ljuvlig ädelostkräm och aprikoser. Garanterat en succè till glöggmyset!
Annons
Du kan byta ut den mjuka pepparkakan mot hårda pepparkakor eller skivad och rostad baguette.

Pepparkaka med ädelostkräm – recept

ca 20 stycken

Ädelostkräm:
140 g Kvibille gräddädel
150 g färskost
Kryddiga aprikoser:
1 dl vatten
2 msk flytande honung
1 kanelstång
8 kryddnejlikor
1 stjärnanis
10 torkade aprikoser
1 mjuk pepparkaka

Annons
Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Ädelostkräm: Riv osten på den grova sidan av rivjärnet. Mixa ädelost och färskost till en jämn massa.
3. Kryddiga aprikoser: Koka upp vatten, honung, kanel, kryddnejlika och stjärnanis i en kastrull. Halvera aprikoserna och låt dem sakta koka i kryddlagen, ca 10 minuter. Ta kastrullen från plattan och låt aprikoserna kallna i lagen.
4. Skiva pepparkakan och stansa ut 16 cirklar, med hjälp av ett glas,som är ca 4 cm i diameter. Rosta dem strax under mitten i ugnen, ca 8 minuter. Låt svalna.
5. Vid servering: Spritsa eller bred ut krämen på pepparkakscirklarna. Toppa med aprikoserna.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Annons

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons