Pepparkakascookies med choklad

Pepparkakascookies med choklad
Gör en laddning eller två, pepparkakscookies är så gott att knapra på när sötsuget slår till!
Annons

Pepparkakscookies
25 stycken
125 g smör, rumsvarmt
1 dl mörkt muscovadosocker
1 dl mörk sirap
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk pepparkakskrydda
100 g vit choklad, gärna chokladknappar
50 g mörk choklad

Annons

1. Sätt ugnen på 175°. Vispa smör, muscovadosocker och sirap luftigt med elvisp. Blanda mjöl, bikarbonat och pepparkakskrydda och blanda det med smörsmeten.
2. Hacka chokladen grovt, om det inte är chokladknappar, och vänd ner i smeten. Arbeta ihop till en deg och låt vila i kylen i en timme.
3. Rulla ut till en längd och skär degrullen i bitar och rulla bollar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Tips!
Byt ut hälften av chokladen i cookien mot grovt hackade nötter.

Annons

Recept Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova även:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons