Baka pepparkakor och njut med ädelostfluff

Baka pepparkakor och njut med ädelostfluff
Recept på supergoda pepparkakor toppade med en fluffig ädelostkräm och färska fikon. Serveras med glögg eller julmust!
Annons
pepparkakor-med-adelost-recept
Hembakade pepparkakor njuter du bäst tillsammans med ädelost och färska fikon!

Pepparkakor med ädelost – recept

Baka vårt recept på kryddiga pepparkakor. En fluffig kräm med ädelost och färska fikon är gott till.

• ca 60 st

1 ½ dl brun farin
knappt ½ dl ljus sirap
knappt ½ dl vatten
75 g smör
½–1 msk kanel
½–1 msk malen ingefära
½ tsk malda kryddnejlikor
3 dl vetemjöl + lite till utbakning
1 tsk bikarbonat

Annons

Ädelostfluff
300 g cream cheese
125 g ädelost

Servering
4 färska fikon

1. Blanda brun farin, sirap och vatten i en kastrull, låt koka upp under omrörning.
2. Lägg i smöret och låt det smälta, tillsätt kryddorna. Låt svalna utan omrörning i kastrullen.
3. Blanda mjöl och bikarbonat. Rör ner i smeten. Låt degen vila övertäckt i kylen i minst 5 timmar.
4. Sätt ugnen på 175°. Arbeta degen smidig på mjölat bakbord. Kavla ut tunt och ta ut kakor med mått. Grädda på bakpappersklädd plåt mitt i ugnen i 6–8 minuter.
5. Ädelostfluff: Vispa ihop cream cheese och rumstempererad ädelost med elvisp. Ställ svalt.
6. Servering: Skär färska fikon i klyftor. Klicka ut ädelostfluffet på pepparkakorna och dekorera med fikonklyftor.

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkansson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons