Pepparkaksmuffins med nutella och färskost

Pepparkaksmuffins med nutella
Toppa pepparkaksmuffins med en ljuvlig kräm av nutella och färskost – både vackert och gott! Det går lika bra att breda eller klicka krämen som att spritsa den på muffinsen.
Annons
Pepparkaksmuffins med nutella
Toppengott! Spritsa, klicka eller bred nutellakräm på dina pepparkaksmuffins! Foto: Pontus Ferneman

Pepparkaksmuffins med nutella recept

12–14 st

125 g smör, mjukt
2 dl strösocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
2 msk pepparkakskrydda
1½ tsk bikarbonat
1½ dl filmjölk
ca 1½ dl nutella

Nutellakräm
250 g nutella
200 g färskost, t ex philadelphia

Annons

Ugn 175°

Gör så här

1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.

2. Blanda mjöl, kryddor och bikarbonat. Rör ner blandningen växelvis med filmjölken. Fyll formar till ca ¾. Lägg en klick nutella i varje.

3. Grädda i mitten av ugnen, ca 15 min. Låt svalna.

4. Nutellakräm: Vispa nutella och färskost. Låt stå i kylen, ca 30 min. Spritsa toppingen på muffinsen.

Läs mer:

Pepparkaksmuffins med kolasås

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons