Persikopaj med aprikoser

Persikopaj med aprikoser
Solmoget, nyskördat, hembakat! Njut av en underbar paj med både persikor och aprikoser, toppad med hackade gröna pistaschmandlar.
Annons
Öppen paj med persikor och aprikoser.
Läcker öppen paj med fruktfyllning och toppad med pistaschmandlar. Foto: Olof Abrahamsson

Recept Persikopaj med aprikoser

4–5 port
1 tim

Ingredienser:
125 g kallt smör
3 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl florsocker
2 msk kallt vatten

Fyllning:
1–2 msk strösocker
ca 1 1/2 msk potatismjöl
4 klyftade persikor
2 klyftade aprikoser
ca 2 msk pistaschmandlar
20–25 g kallt smör
ägg till pensling
lavendel

Gör så här:

1. Blanda snabbt samman ingredienserna till degen i en matberedare, kör bara tills den precis går ihop. Forma degen till en bulle och lägg in i kyl ca 20 min.

Annons

2. Kavla ut degen till en rund cirkel, ca 3 mm tjock.

3. Blanda socker och potatismjöl, sikta över frukten och blanda lätt. Fördela frukten på degplattan men lämna en kant runt om bar. Vik kanten över fyllningen. Strö över hackade mandlar och ett tunt lager socker.

4. Hyvla tunna skivor smör över. Pensla kanten med uppvispat ägg. Grädda i 200° i 35–40 min, täck eventuellt över mot slutet.

5. Servera pajen ljummen, garnera med lavendel och bjud vaniljglass till.

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons