Picklade tomater

Picklade tomater
Picklade tomater är både ljuvligt gott och enkelt att göra!
Annons

Picklade tomater

Picklade tomater

500 g körsbärstomater

Lag:
2 dl vitvinsvinäger
1 dl vatten
2 dl strösocker
1/2 tsk salt
1/2 tsk gula senapsfrön
1/2 dl löst packad färsk timjan

1. Sätt ugnen på 100°.
2. Diska burkarna och ställ dem på en plåt med en handduk under och låt dem stå i ugnen, ca 1 timme.
3. Lag: Koka upp vinäger, vatten, socker, salt, senapsfrön och timjan. Koka tills sockret lösts upp.
4. Skölj tomaterna och lägg dem i lagen. Koka upp och fördela tomater och lag i burkarna. Sätt på lock och förvara svalt.

Annons

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Annons

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons