Pizza med kronärtskocka och salami

Pizza med salami och kronärtskocka recept
Fira fredag med en läcker hemlagad pizza med salami, mozzarella och en kräm på kronärtskocka. Mums!
Annons

Pizza med salami och kronärtskocka recept

Pizza med salami och kronärtskocka – recept

4 personer

Deg:
½ pkt jäst
3 ½ dl vatten, 37°
1 msk strösocker
2 msk olivolja
1 ½ tsk salt
ca 9 dl vetemjöl special
Fyllning:
1 burk kronärtskockskräm, ca 180 g (eller se recept)
1 rödlök
60 g salami, i tunna skivor
125 g mozzarella
Garnering:
65 g babyspenat
½ kruka färsk basilika
2 msk olivolja
½ msk vit balsamvinäger
flingsalt och peppar

Annons

1. Deg: Smula ner jästen i en bunke och rör ut den i lite av det fingervarma vattnet. Tillsätt resten av vattnet, socker, olja, salt och mjöl, och bearbeta degen 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand.
2. Låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 1 timme.
3. Sätt ugnen på 250°.
4. Häll ut degen på mjölat bakbord och knåda degen lätt. Kavla ut och lägg degen på en plåt klädd med bakplåtspapper.
5. Fyllning: Bred på kronärtskockskräm, lägg på skivad lök och salami. Strö över grovriven mozzarellaost. Grädda pizzan tills den får fin färg, 10–15 minuter.
6. Garnering: Blanda spenat och hela basilikablad och ringla över olja och vinäger. Blanda. Toppa pizzan med salladen och strö över flingsalt och peppar.

Kronärtskockskräm
Mixa avrunna kronärtskockor från 1 burk à 400 g med ½ dl olivolja och 1 vitlöks klyfta. Smaka av med salt, peppar och pressad citronsaft.

Recept: Ylva Porsklev
Foto: Emma Eriksson

Prova också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons