Pocherade ägg med avokadokräm

Pocherade ägg med avokadokräm
Bjud på oemotståndliga små fågelbon i påsk!
Annons

Pocherade ägg med avokadokräm
Till det här receptet går det lättare om man använder riktigt färska ägg, för då håller ägget samman bättre.
4 personer
Pocherade ägg:
1 liter vatten
1 msk ättika, 12 %
½ msk salt
4 ägg
Avokadokräm:
2 avokador
1 msk pressad citronsaft
1 tsk finhackad röd chilifrukt
salt och svartpeppar
Servering:
4 stora krustader
4 nypor alfalfagroddar

Annons

1. Koka upp vattnet och stäng av plattan. Tillsätt ättika och salt. Pochera ett ägg i taget: Knäck ner varje ägg i en kopp. Rör om så att det bildas en virvel i vattnet i kastrullen. Häll sakta ner ägget så nära vattenytan som möjligt. Upprepa så fort som möjligt med resten av äggen. Låt äggen ligga i 3 minuter för lösa ägg, 4 minuter för krämig äggula och 5 minuter för fast gula. Ta upp äggen med hålslev.
2. Avokadokräm: Kärna ur avokadorna och gröp ur köttet. Mixa avokado och citronsaft. Vänd ner chili och smaka av med salt och peppar.
3. Vid servering: Fördela avokado- krämen i krustaderna. Lägg på en nypa alfalfagroddar och toppa med ett ägg. Krydda med svartpeppar.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Anders Norrsell

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons