Potatis – och purjolökssoppa med bacontopping

potatis och purjolökssoppa med bacon
Tulla inte på smakerna bara för att du håller koll på kalorierna. Här bjuder vi på en läcker potatis och purjolökssoppa som hjälper dig att hålla midjemåttet.
Annons

potatis och purjolökssoppa med bacon

326 kcal

4 portioner
4 potatisar
1 purjolök
1 blekselleristjälk
4 dl mjölk
2 hönsbuljongtärningar
3 dl vatten
3 lagerblad
4 dl fryst majs
1/2 dl matlagningsgrädde
1–2 msk vit balsamvinäger

Tillbehör:
1/2 pkt bacon
1 stor tomat
ca 4 msk riven mager ost
finhackad gräslök

Annons

Skala och skiva potatisen. Skär purjon i fina skivor och bleksellerin i små tärningar, fräs dem i en gryta. Tillsätt potatis, mjölk, buljongtärningar, vatten, lagerblad och majs. Låt koka tills potatisen är mjuk, ca 20 minuter.

Tillsätt grädden och smaka av med balsamvinäger. Gör i ordning tillbehören medan soppan kokar. Skär baconet i bitar och stek det knaprigt. Skär tomaten i bitar. Strö på alla tillbehören vid serveringsdags.

Tips! Vinägern ska bara ge lite syra åt soppan, så tillsätt lite i taget och smaka av noga.

Recept av Kristina Eriksson
Foto Åsa Dahlgren

Baka ett gott bröd till soppan

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons