Potatissallad med brynt smör

Potatissallad med brynt smör och dillcrème.
Annons

Potatissallad med brynt smör och dillcrème.

4 port
1 kg små potatisar
4 späda morötter
1 rödlök
2 rejäla nävar av valfria bönor
150 g sockerärter
saft av 11/2 citron
2 msk finhackad persilja
4 msk olivolja
200 g smör

Garnering
kryddgrönt
Gör så här

Annons

1. Skrubba och koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet, ånga av potatisen och låt den kallna. Halvera potatisarna. Ansa morötterna. Dela dem ev på längden. Koka i lättsaltat vatten i ett par minuter. Häll av vattnet.

2. Skala och finhacka löken. Ansa samtliga bönor och koka dem i lättsaltat vatten.

3. Blanda bönor, morötter, lök, citronsaft, persilja och olivolja. Vänd ner potatisen. Lägg upp i skål eller på ett stort fat.

4. Bryn smöret och häll det över potatisen. Garnera med kryddgrönt.

 

Läs mer

 

Av Bitte E:son Forsberg

Assistent: Linnéa Eriksson

Foto: Anders Norrsell

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:
Annons