Potatissallad med kassler och melon

Potatissallad med kassler och melon
Somrig och god potatissallad med kassler, vattenmelon, rucola och fetaost. Servera med en mix av finhackade örter och rödlök. Kan det bli fräschare?
Annons
Potatissallad med kassler och melon
Perfekt att servera på alla sommarkalas! Foto: Erik Karlsson

Recept somrig potatissallad

4 port

400 g kassler
800 g färskpotatis
400 g vattenmelon
150 g fetaost
1 näve rucolasallad

Tillbehör
2 rödlökar
1 vitlöksklyfta
1 dl finhackade färska örter (persilja, timjan, basilika)
½ dl äppelcidervinäger
1 dl rapsolja
salt och peppar

Annons

Gör så här

1. Skiva kasslern så tunt som möjligt. Lägg upp skivorna på ett fat. Koka färskpotatisen och låt den kallna. Skala och skär vattenmelonen och fetaosten i små kuber.

2. Blanda potatis, vattenmelon, fetaost och rucolasallad. För- dela blandningen på kasslern.

3. Tillbehör: Skala och finhacka rödlöken och vitlöken. Rör ihop rödlök, vitlök, örter, vinäger, rapsolja, salt och peppar. Servera som tillbehör till kasslern och potatissalladen.

 

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons