Potatissallad med stekt lax och sparris

Potatissallad med stekt lax och sparris
Lat sommarmat när den är som bäst. Använd färdigkokta rester av färskpotatis så har du lunchen på nolltid!
Annons

Potatissallad med lax

4 personer

4 portionsbitar av laxfilé
1 knippe färsk sparris

Potatissallad:
1 kg färskpotatis
150 g sockerärter
1 rödlök
150 g fetaost
2 msk kapris
pumpafrön

Dressing:
1 msk finhackad gräslök
2 msk finhackad persilja
1 msk dijonsenap
3 msk vit balsamvinäger
1 tsk flytande honung
½ dl olivolja
salt och svartpeppar
1. Skölj och skrubba potatisen noga. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.

Annons

2. Dressing: Blanda alla ingredienser till dressingen.

3. Dela potatisen i mindre bitar. Finhacka rödlöken.

4. Koka upp lättsaltat vatten och lägg ner sockerärter. Sjud i ett par minuter, skölj med iskallt vatten.

5. Blanda potatisen med dressingen och lägg upp i en skål varvat med sockerärter, finhackad rödlök och smulad fetaost. Toppa med kapris och pumpafrön.

6. Servera salladen med stekt lax och sparris, gärna grillad.

Recept: Maria Zihammou
Foto: Annika Broman

Prova också:

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons